Hardball og hus til formålet

En softgun bruges til f.eks. spil af hardball. En softgun er teknisk set et stykke legetøj, eftersom det ikke er en rigtig pistol. Softgunnen bruges af voksne over 18 år, og unge ned til 16 år, hvis de har deres forældres samtykke. Man må ikke begynde at spille hardball på offentlige arealer, der det kan være farligt under usikre forhold. Man må gerne spille på godkendte spilarealer, som er lavet til formålet, eller på privat ejede lokaler eller matrikler. Hardball er ikke ulovligt, men der er en række regler og restriktioner i form af love, som man skal overholde for at spille. Dette indebærer aldersgrænsen, hvor man må spille, samt transport af de forskellige våben. 

Hardball og softguns

Hardball er en form for sportsgren, hvor enten to eller flere hold skal kæmpe imod hinanden for at vinde. Hver spiller har et såkaldt hardball våben, som ligner en rigtig pistol rigtig meget, bare at den skyder med plastkugler og ikke rigtig ammunition. I hardball er der en sikkerhedsafstand, man højst må skyde fra, for at undgå skader ved de hårde skud. Hardball er ulovlige at skyde med i det offentlige, og skal derfor holdes på indhegnede områder, eller lokaler eller et hus, der er lavet til formålet. 

Regler for hardball spillet

Man kan både spille hardball på en matrikel, som man selv ejer, og en matrikel som man ikke selv ejer, men som er lavet til at kunne spille hardball. Man skal være 18 år for frit at kunne købe og eje en softgun. Er man mellem 16-18 år skal man have skriftlig samtykke fra sine forældre. Der hører ofte forskellige regler til hver bane og hver enkelt kamp. Disse regler vil for det meste omhandle brug af sikkerhedsudstyr, safezoner og brug af forskellige slags våben og røggranater. Man bør følge op på de generelle regler for den specifikke klub, for at være sikker på, at man overholder dem. 

Salg af huset

Har man lavet lokaler til brug af spil som hardball, kan huset eller lokaler godt tage skade. Når man skal sælge et hus igen, vælger de fleste at få en tilstandsrapport. Hvis man ikke har en tilstandsrapport, står man selv til regnskab for eventuelle mangler eller skader på huset. For at blive fri for at skulle tage ansvar for disse skader skal man blandt andet også have elinstallationsrapport og en ejerskifteforsikring, når kontrakten skal underskrives. Man kan eventuel tjekke op på pris på tilstandsrapport, for at finde den, der passer til din økonomi.