Vil du have et råt, industrielt look i dit hjem? Læs med her

Står du og skal flytte i nyt, eller trænger dit hjem bare til en opgradering? At købe møbler, der giver et industrielt, råt look bliver mere og mere populært, og det kan give dit hjem et på én gang maskulint og trendy udtryk. I det følgende kan du læse om forskellige cool møbler lavet af genanvendelige, industrielle ting og materialer. 

Kabeltromle som spisebord

Store træ-kabeltromler bruges normalt i industrien til at samle lange, tunge kabler. I dag er det dog blevet mere og mere populært at bruge dem som spiseborde, fordi de er deres form helt naturligt ligner et spisebord med en bred fod og en stor rund bordplade. De er ofte i lyst træ, der har et afsyret look. Du kan købe et istandsat kabeltromle spisebord til en fornuftig pris, og får dermed et bord, der allerede er slebet og overfladebehandlet, så det kan benyttes som spiseplads uden at miste sit rå look. 

Brug vandrør til at hænge dit høj

Det er ligeledes blevet populært at udskifte traditionelle knager eller tøjstativer med vandrør. Det kan for eksempel bruges på badeværelset i stedet for en klassisk håndklædeholder. Mindre rør, kan bruges i køkkenet til at hænge forskelligt køkkenudstyr på ved hjælp af kroge. Det rå metal-look tilfører dit hjem kant, hvad end du placerer rørene på badeværelset, i køkkenet eller soveværelset. 

Sofabord af kloakdæksel

Sofaborde lavet af kloakdæksler, kan ligeledes tilføre en cool kant til din stue. Bordene er ganske simpelt lavet ved, at der er monteret tre ben på et gammelt, indstandsat kloakdæksel. Dækslerne er som regel af metal og kan findes i både helt sort eller grålige farver alt afhængig af, hvad der passer bedst ind i din stue. Bordene er altid helt unikke, og sommetider er der tilmed indskrifter i kloakdækslerne, der tilfører dit møbel en historie. Afhængig af, hvor råt et look borde skal have, kan du købe det i mere eller mindre overfladebehandlede versioner.  

En seng lavet af paller

Det har længe været populært at bruge paller til alskens møbler. Paller bruges normalt til at fragte gods for virksomheder eller privatpersoner, men de har fået en unik renæssance i møbelindustrien. Særligt populært er det at bruge dem som sengeramme. Hvis de slibes og istandsættes, er det et fedt twist at bruge som bunden af din seng på soveværelset. Du behøver ikke at gøre andet end at slibe en eller to paller og putte madrasser ovenpå. Andre bruger dem dog også til alt fra opbevaring af vin til sofaer og reoler. De kan give alle rum i dit hjem et anderledes og råt udtryk. Har du mod på selv at designe møbler af pallerne, er det tit billigt og nemt at finde firmaer eller privatpersoner, der sælger deres overskydende paller. Ellers er det i dag en lang række små virksomheder, som specialisere sig i at lave unikke møbler af paller og andre genanvendelige materialer.